Articulate Storyline — Интерактивни презентации и симулации

Articulate Storyline е софтуер за интерактивни презентации и симулации, обучения, онлайн курсове и тестове (quiz). Много чуждестранни компании я използват именно заради тези си възможности – презентации, с цел обучение, и quiz за проверка на знанията. Използва се още за софтуерна симулация с цел обучение. Някои фирми я използват и за изработка на интерактивна фирмена страница. По-добра е спрямо конкуриращите продукти заради интуитивният интерфейс и работата с Microsoft PowerPoint.

Мобилни устройства

От няколко версии назад софтуерът поддържа и оптимизира работата с мобилни устройства и таблети. Работи с всички известни браузъра, като разликата между крайната версия на всеки един от тях е сведена до минимум.

Програмата поддържа Flash анимации. Има възможност за директен запис на екрана (и вмъкването в презентацията като част от обучението). Разбира се, може да работи с всички разпространени видео формати и аудио файлове.


Storyline интерактивни презентации

Стартирай демонстрация с Времеви линии


Storyline интерактивни презентации

Стартирай демонстрация със слайдер

Запис на екрана

Storyline позволява запис на работа със софтуер. Това се нарича симулация. Видеото след това може да бъде записаното като единичен файл, което показва записаният екран с всички движения на мишката. При желание може да бъде записан и звук от микрофон. Това завършва процесът по демонстрация от началото до край, но това не го прави интерактивно.

Интерактивни презентации и симулации

Ако не искате потребителите просто да стоят и да гледат видео, може да ги включите в процеса на обучение като го направите видеото на няколко части (стъпка по стъпка). Това ще го превърне в интерактивна симулация и ще задържи вниманието на потребителите Стартирай демонстрация с видео. Вместо видео, процесът е разбит на стъпки с текст, които съдържат инструкции. Това симулира софтуера като ката потребителят да натиска на правилната част от софтуера, да въвежда правилният текст според ситуацията точно както е истинската работа с програма.
(прочети повече за quiz)

Локализация

Articulate Storyline поддържа превод на темата на над 20 езика автоматично, ако езикът отсъства от списъка с поддържани, то той може да бъде лесно добавен след превод на ключовите думи.

Повече информация може да намерите на официалната страница на Articulate

Вашият коментар