Articulate Storyline Quiz — ТЕСТОВЕ и ВИКТОРИНИ

Articulate Storyline има вградени шаблони за 11 вида „степенувани“ въпроси (graded quiz). Съществуват още 9 типa „проучване“ (survey) и 5 за подреждане на елементи (drag & drop), така че ако се сетите за интересен тест — то най-вероятно вече е вграден в програмата. Могат да бъдат конструирани и други типове, ако те липсват от шаблоните. Всеки слайд може да бъде различен тип въпрос. Всеки въпрос може да бъде ограничен от към време.

survey-quiz
graded-quiz
freeform-quiz

Всеки тест може да бъде информационен — без точки, може да бъде и с резултат, който потребителят трябва да покрие, за да продължи напред. Има възможност за определяне броят на грешките, които могат да бъдат допуснати. В практиката ми, най-доброто решение, което съм срещал до момента е препратка от сгрешен въпрос, към страница от презентацията, където се обяснява същността на въпроса. Така потребителят препрочита отново теорията и след това прави повторен опит за отговор върху материята.

Стартирай демонстрация с видео

One Response to “ Articulate Storyline Quiz — ТЕСТОВЕ и ВИКТОРИНИ ”

  1. […] Ако не искате потребителите просто да стоят и да гледат видео, може да ги включите в процеса на обучение като го направите видеото на няколко части (стъпка по стъпка). Това ще го превърне в интерактивна симулация и ще задържи вниманието на потребителите Стартирай демонстрация с видео. Вместо видео, процесът е разбит на стъпки с текст, които съдържат инструкции. Това симулира софтуера като ката потребителят да натиска на правилната част от софтуера, да въвежда правилният текст според ситуацията точно както е истинската работа с програма. (прочети повече за quiz) […]

Вашият коментар